MorgenStund’ glutenvrij gierst-boekweit-pap met vruchten en zaden

MorgenStund’ heeft goud in de mond!

morgen-stund

Een goede dag begint altijd met een goed ontbijt. Wie ‘s morgens zijn lichaam al van waardevolle, natuurlijke voedings- en vitaalstoffen voorziet, legt de basis voor een lang aanhoudend lichamelijk en geestelijk prestatievermogen – tijdens het werk, op school, bij het sporten of thuis. Naast een gezonde glutenvrije voeding zorgt Morgenstund ook voor het ontzuren van het lichaam.

Dit veelzijdige ontbijtgenot van het huis Jentschura is het gezonde alternatief voor de traditionele suiker-crunchy-muesli’s, voor toast met chocoladepasta en voor andere witmeelproducten. De bereiding ervan is in een mum van tijd geschied. MorgenStund‘ wordt als pap gekookt of met heet water overgoten en omgeroerd. Daarna kort laten wellen en naar believen met fruit, vruchten, noten, een beetje room, haver-, rijst- of amandelmelk verfijnen. Morgenstund staat niet alleen bekend om zijn ontzurende werking, maar geniet op basis van zijn talrijke waardevolle ingrediënten ook nog eens de reputatie van mooimaker-ontbijt.

Bekijk onze MorgenStund’ recepten

MorgenStund’ heeft vele voordelen

 • rijk aan vitaalstoffen
 • glutenvrij
 • lactosevrij
 • zonder toegevoegde suikers
 • goed verteerbaar
 • snel klaargemaakt
 • ontzuurt

MorgenStund’ – het ontbijt dat de stofwisseling verhoogt

Voor een succesvolle dag is MorgenStund‘ de ideale start. De gierst-boekweitpap levert
natuurlijke, waardevolle vitamines, mineraalstoffen en sporenelementen voor een optimaal
prestatie- en uithoudingsvermogen en een sterk immuunsysteem. MorgenStund‘ is vooral
een waardevolle bron voor zink, magnesium, biotine en vitamine B1.

zink – speelt een belangrijke rol bij de zuur-base-huishouding, omdat het bijvoorbeeld voor het ontzuren door de nieren nodig is– stimuleert het weerstandsvermogen en de wondgenezing
magnesium – is voor de sturing van de spier- en zenuwfuncties nodig– is belangrijk voor de opbouw van botten en tanden
biotine – voor een mooie huid, haren en nagels
vitamine B1 – is belangrijk voor de zenuw-, hart- en spierfuncties

Intelligent ontbijt voor opgewekte kinderen

Pap maakt sterk! Juist bij opgroeiende kinderen, voor hun optimale ontwikkeling, concentratie- en uithoudingsvermogen, speelt gezonde voeding een centrale rol. De daarvoor nodige energie levert MorgenStund‘. De gierst-boekweitpap is een vitaalstofrijk powergezinsontbijt, dat elke morgen, individueel verfijnd, een nieuwe spannende smaakervaring biedt. Ideaal en eenvoudig is ook de bereiding, waarbij kinderen enthousiast kunnen meehelpen.

TafeltjeDekJe glutenvrij quinoa-gierstmaaltijd met groenten

Sprookjesachtig eetgenot met TafeltjeDekJe

de lekkere quinoa-gierstmaaltijd met groenten

TafeltjeDekJe

In onze huidige snelle maatschappij is het een ware opluchting om in een handomdraai iets goeds op tafel te kunnen zetten – ‘s middags thuis of op kantoor of als lichte avondmaaltijd. TafeltjeDekJe scoort niet alleen door zijn ontzurende werking en door de razendsnelle bereiding, maar ook door zijn veelvoud aan belangrijke ingrediënten. Daarnaast is het natuurlijk glutenvrij. Juist het middageten beïnvloed ons prestatie- en concentratievermogen na de middag. Daarom moet de lunch licht verteerbaar, volwaardig en rijk aan natuurlijke vitamines en mineralen zijn.

Gezond alternatief voor noedels, aardappelen e.d.

De hoogwaardige quinoa-gierst-maaltijd met groenten overtuigt door zijn uitzonderlijke smaak en talrijke bereidingsmogelijkheden: als salade, ovenschotel, soep garnering, als vullingen of als bijgerecht: TafeltjeDekJe is toepasbaar voor veelzijdige en creatieve receptideeën.

TafeltjeDekJe overtuigt

 • glutenvrij
 • lactosevrij
 • rijk aan voedingsvezels
 • zonder additieven
 • zeer zoutarm
 • plantaardige proteïnebron
 • ontzuurt

TafeltjeDekJe bevat de schatten uit de natuur

Quinoa, “het goud van de Inka’s”, is sinds 6000 jaar de krachtvoeding in Zuid-Amerika. Het graan doet zijn naam alle eer aan, omdat het wordt gekenmerkt door ongeëvenaarde voedingstofrijkdom en is bijzonder rijk aan Vitamine B. Bovendien is het ook een uitstekende verstrekker van complexe koolhydraten en hoogwaardige eiwitten.

Gierst is het oudste glutenvrije graan ter wereld en ondervindt momenteel een imponerende comeback in Europa. Geen wonder, want gierst is een voortreffelijke verstrekker van vitamines en mineralen.

TafeltjeDekJe is een waardevolle bron* voor:

zink – speelt een belangrijke rol bij de zuur-base-huishouding, omdat het bijv. voor het ontzuren door de nieren nodig is– stimuleert het weerstandsvermogen en de wondgenezing
magnesium – is voor het regelen van de spier- en zenuwfunctie nodig– voor een mooie huid, haren en nagels
biotine – voor een mooie huid, haren en nagels
vitamine B6 – is belangrijk voor de zenuwfunctie– draagt bij aan functioneren van immuunsysteem

– draagt bij aan de aanmaak van rode bloedlichaampjes

foliumzuur – draagt bij aan aminozurensynthese– heeft een functie bij de celdeling
ijzer – draagt bij aan de aanmaak van rode bloedlichaampjes en hemoglobine– draagt bij aan de functie van het immuunsysteem

Bekijk onze TafeltjeDekJe recepten