TafeltjeDekJe

Basisrecept voor TafeltjeDekJe

  • 50 g TafeltjeDekJe
  • ca. 220 ml water
  • kruidenzout
  • evt.1 theelepel verse kaas (kruiden of naturel)

Voeg TafeltjeDekJe aan het water toe en roer goed door. Vervolgens onder af en toe roeren aan de kook brengen. Op laag vuur ca. 4 – 5 minuten zachtjes laten koken. Tussendoor omroeren. Met kruidenzout en eventueel verse kaas op smaak brengen.


Vegetarische hartige burgers

  • 100 g TafeltjeDekJe
  • ca. 350 ml water
  • 1 ei
  • 2 el zachte havervlokken
  • kruidenzout
  • verse peper
  • plantaardig vet, bijv. raapzaadolie voor het braden of kokosvet

Voeg TafeltjeDekJe aan het water toe en roer goed door. Vervolgens onder af en toe roeren aan de kook brengen. Op laag vuur ca. 4 – 5 minuten zachtjes laten koken. Tussendoor omroeren. Voeg daarna het ei en de havervlokken aan TafeltjeDekJe toe en roer nogmaals goed door. Breng het mengsel met kruidenzout en peper goed op smaak. Ca. een uur laten afkoelen. Verhit het plantaardig vet in een pan. Maak van de brij kleine ballen (knoedels) en bak deze aan beide zijden goudbruin. Vers uit de pan zijn de knoedels het lekkerst. Serveer daarbij een rauwkostsalade.

Let op: als u een strikt glutenvrij dieet moet volgen, vervang dan de havervlokken door: maïsgriesmeel (tapioca), of meel van quinoa, boekweit, rijst, amarant of teff


Pikant gevulde champignons (voor 10 grote paddenstoelen)

  • 100 g TafeltjeDekJe
  • ca. 400 ml water
  • 10 grote champignons
  • 100 g crème fraîche
  • kruidenzout
  • verse peper

Voeg TafeltjeDekJe aan het water toe en roer goed door. Vervolgens onder af en toe roeren aan de kook brengen. Op laag vuur ca. 4 – 5 minuten zachtjes laten koken. Tussendoor omroeren. Ondertussen de champignons wassen en de steeltjes uit de champignons verwijderen. TafeltjeDekJe met kruidenzout en peper op smaak brengen. Eventueel de steeltjes even bakken en onder het mengsel roeren. Vul de champignons met de brij en garneer ze elk met 1 theelepel crème fraîche. Laat de champignons in een voorverwarmde oven bij ca. 200° C (heteluchtoven 180° C) ongeveer 20 minuten bakken.


Paprika – eens anders gevuld (voor vier paprikahelften)

  • 100 g TafeltjeDekJe
  • ca. 400 ml water
  • 2 paprika’s
  • 2 tl verse roomkaas
  • kruidenzout
  • verse peper
  • 100 g geraspte kaas
  • verse kruiden naar believen

Voeg TafeltjeDekJe aan het water toe en roer goed door. Vervolgens onder af en toe roeren aan de kook brengen. Op laag vuur ca. 4 – 5 minuten zachtjes laten koken. Tussendoor omroeren.

De brij met verse roomkaas, kruidenzout en peper op smaak brengen. Halveer de paprika´s, verwijder de zaadjes, was ze en stoof ze ca. 5 minuten. Vul de gehalveerde paprika´s vervolgens met de brij en strooi er de geraspte kaas over. Laat de paprika´s in een voorverwarmde oven bij ca. 200° C (heteluchtoven 180° C) ca. 15 – 20 minuten
bakken. Naar believen met verse kruiden garneren.


Paprika – eens anders gevuld (voor vier paprikahelften)

  • 100 g TafeltjeDekJe
  • ca. 300 ml water
  • 1 ei
  • 4 el speltvolkorenmeel
  • kruidenzout
  • ½ paprika
  • ½ courgette
  • 1 kleine ui
  • 1el plantaardig vet, bijv. raapzaadolie
  • voor het braden of kokosvet
  • 1 tomaat
  • 100 g geraspte kaas

Voeg TafeltjeDekJe aan het water toe en roer goed door. Vervolgens onder af en toe roeren aan de kook brengen. Op laag vuur ca. 4 – 5 minuten zachtjes laten koken. Tussendoor omroeren. De brij laten afkoelen. Vervolgens het ei en het meel erdoor roeren en met kruidenzout op smaak brengen.

Doe het deeg in de ingevette vorm en prik er meermaals met een vork in. Het deeg in een voorverwarmde oven 10 minuten bij 200° C (heteluchtoven 180° C) voorbakken.

Ondertussen de ui, de paprika en de courgette schoonmaken, in kleine ringen resp. reepjes snijden en in het plantaardig vet aanstoven. Groente met kruidenzout op smaak brengen en daarna over het voorgebakken deeg verdelen. Als laatste de in schijfjes gesneden tomaat en de kaas over de pizza verdelen. In de hete bakoven in ca. 15 – 20 minuten afbakken.


TafeltjeDekJe in een handomdraai (voor 1 persoon)

  • 50 g TafeltjeDekJe
  • ca. 220 ml water
  • 2 middelgrote tomaten
  • 1 tl rode of groene pesto
  • of 1 tl vegetarisch broodbeleg
  • kruidenzout
  • 1 el Parmezaanse kaas
  • verse kruiden naar believen

Voeg TafeltjeDekJe aan het water toe en roer goed door. Vervolgens onder af en toe roeren aan de kook brengen. Op laag vuur ca. 4 – 5 minuten zachtjes laten koken. Tussendoor omroeren. De tomaten in blokjes snijden en met de pesto onder het mengsel roeren. Naar believen met kruidenzout kruiden, met Parmezaanse kaas op smaak brengen en met verse kruiden garneren.